ŞCOALA DE ŞOFERI S.C. ALYSRAM TURNU MĂGURELE: ,,SĂ AVEŢI DRUMURI BUNE!’’€™

ŞCOALA DE ŞOFERI S.C. ALYSRAM TURNU MĂGURELE: ,,SĂ AVEŢI DRUMURI BUNE!’’€™

Acum un an am întrebat-o pe fiica mea în vârstă de 17 ani: ,,Ce îţi doreşti la 18 ani?’’, iar răspunsul ei m-a luat prin surprindere: ,,La 18 ani doresc să am permisul!’’€™ .

În era tehnologiei galopante, a avea permisul auto categoria B nu este numai un punct în plus în CV, permisul este indispensabil. Să ştii să conduci îţi oferă independenţă, libertate şi emancipare.

Pentru a fi la curent cu serviciile oferite de o şcoală de şoferi turneană, l-am contactat pe Alin Stănescu, administratorul Şcolii de şoferi S.C. ALYSRAM S.R.L. din Turnu Măgurele.

 Toată lumea te cunoaşte ca profesor de educaţie fizică şi sport, dar de ceva timp eşti şi instructor auto şi administratorul Şcolii de şoferi Alysram. De când cochetezi cu acesta nouă profesie şi câţi angajaţi are şcoala?

Sunt profesor de educaţie fizică şi sport în cadrul Liceului Teoretic Marin Preda din Turnu Măgurele. În afara programului, administrez societatea S.C. ALYSRAM S.R.L. din Turnu Măgurele, care are ca obiect de activitate ,,Şcoli de conducere şi pilotaj’’.€™

După cum bine ştim cu toţii, în învăţământ salariul este aproape de pragul minim al subzistenţei şi asta m-a determinat ca în anul 2007 să deschid această societate. În prezent, are un număr de patru angajaţi: un profesor de legislaţie rutieră şi trei instructori auto.

 Care sunt serviciile acordate?

Şcoala noastră de şoferi oferă un pachet complet de servicii care include: testarea psihologică a cursantului, cursuri de pregătire teoretică şi cursuri de pregătire practică.

 Oferiți doar cursuri pentru obţinerea permisului categoriei B?

 Ca de altfel toate şcolile de şoferi de pe raza oraşului nostru, pregătim cursanţi numai pentru obţinerea permisului auto categoria B.

  Câte ore de legislaţie practică şi rutieră face fiecare cursant?

Pregătirea celor ce frecventează cursurile unei şcoli de şoferi trebuie să cuprindă 24 de ore de instruire teoretică, structurate astfel:

  • 14 ore de legislaţie rutieră.
  • 2 ore de legislaţie specifică.
  • 4 ore de conducere preventivă şi ecologică.
  • 2 ore de prim ajutor.
  • 2 ore de control şi întreţinere autovehicul.
  • 30 ore de pregătire practică.

Ce limită maximă de vârstă există la şcoală?

 Vârsta nu reprezintă un criteriu după care noi, şcolile de şoferi, respingem dosarul unui cursant. Acest lucru intră în atribuţiile celor care examinează din punct de vedere medical şi psihologic elevul.

 Cât este de importantă obţinerea permisului auto în aceste timpuri? Ca şi limbile străine, permisul auto adaugă puncte în cv-ul unei persoane în căutarea unui job. Sunt ţinerii proaspăt absolvenţi de liceu interesaţi de permis?

Ştiu din proprie experienţă, când în timpul facultăţii căutam câte un loc de muncă şi una din primele întrebări ale angajatorului era: ,,Aveţi permis de conducere?’’, dar şi din relatările celor care au frecventat cursurile şcolii noastre de şoferi şi vă pot spune fără teama de a exagera, că în ziua de astăzi permisul auto nu mai reprezintă un moft, ci este o necesitate impusă de vremurile în care trăim.

 În ceea ce priveşte interesul tinerilor ce împlinesc vârsta necesară înscrierii la cursurile pentru obţinerea permisului auto, acesta este în continuare destul de crescut, dar situaţia economică a zonei în care locuim face ca acest ,,vis’’ să fie din ce în ce mai greu de concretizat pentru mulţi.

  Ponderea fetelor este mai mare  decât cea a băieţilor în rândul cursanţilor? 

 Da, avem mai multe fete care îşi doresc să devină şoferi şi, cu excepţiile de rigoare, aş putea spune că se descurcă de minune, fiind mai atente, mai calme şi mai prevăzătoare.

 Ce recomanzi tinerilor şoferi?

La final vreau să recomand tinerilor şoferi precum şi tuturor celor care se urcă la volan să circule cu prudenţă şi să nu uite un lucru: ,,VIAŢA ARE PRIORITATE!’’™ 

 Şcoala de şoferi S.C. ALYSRAM va urează:,,SĂ AVEŢI DRUMURI BUNE!’’€™

 

Simona Șerb

This article has 4 comments

  1. Raluca

    Buna seara am si eu o intrebare sunt din turnu magurele dar locuiesc in spania si asi dori sa imi scot permisu b cat costa si daca sar putea sa imi lasati un nr de tel multumesc o seara placuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *