REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017 TURNU MĂGURELE

După ce elevii au susținut cele două probe săptămâna trecută, luni și miercuri, a venit momentul pentru a afla notele.

Lucrările  au fost corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele. În urma contestațiilor pe care le vor depune elevii în acest an, nota inițială se va putea modifica, după caz, nu doar prin creștere și descreștere cu peste 50 de sutimi, ci cu oricare ar fi diferența intre prima și a doua corectură a lucrării.

Spre deosebire de anii precedenți când media celor două probe conta cu 75%, anul acesta ponderea este de 80%, restul de 20% din medie vor fi notele obținute în timpul anului la toate materiile.

Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” a avut cel mai mare număr de elevi care au susținut anul acesta examenul de evaluare națională, respectiv 77, urmată de Liceul Teoretic „Marin Preda” cu 62 de elevi iar Școala Gimnazială Nr.4 cu doar 34 de elevi.

Matematica a fost din nou materia care a dat bătăi de cap absolvenților de clasa a VIII a, fiind materia care a scăzut multor elevi media finală.

Examenul de capacitate s-a desfășurat fără incidente neplăcute iar directorii celor trei instituții școlare s-au declarat mulțumiți de rezultatele obținute.

„Suntem mulțumiți de rezultatele obținute. Ne așteptam să avem și anul acesta medii bune. Pentru noi, proba de matematică nu a creat dificultăți majore datorită nivelului avansat de pregătire al cadrelor didactice ce s-au ocupat de elevi în cei patru ani școlari ” ne-a declarat directorul liceului, Tudor Manea.

Rezultatele pot fi văzute și online pe evaluare.edu.ro.

Cei care au depus contestații vor primi rezultatele finale în data de 30 iunie.

M.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *