REVINE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ, ACUM LA SEGARCEA-VALE

REVINE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ, ACUM LA SEGARCEA-VALE

Autoritățile sanitar-veterinare din județ sunt din nou în alertă, după ce în gospodăria unui cetățean din localitatea Segarcea Vale a fost confirmat un focar de pestă porcină africană.

Miercuri seara, proprietarul a găsit animalul mort și a anunțat de urgență autoritățile. În zonă, au ajuns și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Teleorman, care au luat imediat măsurile ce se impun în astfel de cazuri. Probele prelevate de la animalul mort au fost trimise la laboratororul din Giurgiu, iar, astăzi, rezultatul analizelor a confirmat prezenta virusului. Preventiv, DSVSA Teleorman a decis uciderea a încă trei purcei din gospodăria respectivă.

Conform procedurilor, reprezentanții DSVSA  au luat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitar veterinară a exploataţiei, impunerea de restricţii de mişcare, efectuarea dezinfecţiei exploataţiei afectate și a spaţiilor de cazare ale porcilor. Centrul Local de Combatere a Bolilor Teleorman a stabilit planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea PPA, precum și stabilirea zonelor de restricții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *