POLIŢIA ÎN ACŢIUNE: ALCOOL ŞI ACCIDENTE PE DRUMURILE PUBLICE

POLIŢIA ÎN ACŢIUNE: ALCOOL ŞI ACCIDENTE PE DRUMURILE PUBLICE

Polițiștii Postului de Poliție Islaz  au depistat  un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Islaz, satul Moldoveni, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 1.15 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital în vederea recoltării probelor biologice.

În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere reținut din data de 08.08.2015, iar polița de asigurare obligatorie a autoturismului era expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu-Măgurele.

Deasemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 136/1995 cu amendă în valoare de 1000 lei și au fost reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare ale autoturismului condus.


Polițiștii din municipiul Turnu Măgurele au fost sesizați în ziua de 28.09.2015, orele 09.50 cu privire la faptul că pe str. Chimiei din localitate a avut loc un accident de circulație.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele care a constatat următoarele:

O femeie din Corabia în timp ce conducea un autoturism pe str. Ioan Slavici din Turnu Măgurele, ajungând la intersecția cu str. Memoriile 2 Mai, Chimiei și Oltului, nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea” și a pătruns în intersecție, fără a acorda prioritate de trecere unei autoutilitare condusă regulamentar de un bărbat  în vârstă de 62 de ani  pe drumul prioritar, respectiv str. Memoriile 2 Mai, în direcția de deplasare Centrul municipiului către com. Lița intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane care au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.


Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Crângu  au depistat în ziua de 27 septembrie a.c.  un bărbat în vârstă de 48 ani, din București care conducea un autoturism pe DN 52, pe raza comunei Crângu cu toate că nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii  de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând a se propune soluție prin Parchet.


Polițiștii din municipiul Roșiorii de Vede  au  organizat și executat o acțiune în ziua de 27.09.2015, între orele 21.00-24.0 pe raza municipiului, pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind identificat un tânăr în vârstă de 28 ani din mun. Turnu Măgurele, jud.  Teleorman care conducea un autoturism pe str. Dunării din localitate cu toate că avea permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție  prin Parchet.

Sursa: IPJ Teleorman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *