PESCARI ÎN MARE PERICOL

Luni dimineaţă, în jurul orelor 07.30, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele pentru salvarea a doi pescari, rămași blocați pe podul vechi de pe râul Olt, în zona barajului Izbiceni. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU “A. D. Ghica” Teleorman, Mr. Gelu Dragomir, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie, cu o barcă de salvare şi o ambulanţă SMURD.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv vânt puternic, valurile mari nu mai permiteau întoarcerea celor doi pescari cu barca lor pneumatică, existând riscul să fie răsturnată.

Pompierii militari, cu ajutorul bărcii de salvare, au reuşit să ajungă la cele două persoane şi să le preia în condiţii de siguranţă, fiind transportate la mal.

Cei doi bărbaţi din județul Vâlcea, cu vârste de aproximativ 30-35 de ani, erau în hipotermie ușoară, dar, după primirea primului ajutor de la echipajul SMURD, au refuzat să fie transportaţi la spital. Misiunea de salvare s-a finalizat în jurul orelor 10.00.

Doi pescari, salvați de pompierii militari turneni

Doi pescari, salvaţi de pompierii militari turneniAstăzi de dimineaţă, în jurul orelor 07.30, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele pentru salvarea a două persoane (pescari), rămase blocate pe podul vechi de pe râul Olt, în zona barajului Izbiceni. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie, cu o barcă de salvare şi o ambulanţă SMURD, care au constatat faptul că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv vânt puternic, valurile mari nu mai permiteau întoarcerea celor doi pescari cu barca lor pneumatică, existând riscul să fie răsturnată.Pompierii militari, cu ajutorul bărcii de salvare, au reuşit să ajungă la cele două persoane şi să le preia în condiţii de siguranţă, fiind transportate la mal.Cei doi bărbaţi, cu vârste de aproximativ 30-35 de ani, erau uşor hipotermici, dar, după primirea primului ajutor de la echipajul SMURD, au refuzat să fie transportaţi la spital. Misiunea de salvare s-a finalizat în jurul orelor 10.00

Posted by ISU – Teleorman on 30 Octombrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *