MODIFICARE LEGISLATIVĂ INIȚIATĂ LA TURNU MĂGURELE

MODIFICARE LEGISLATIVĂ INIȚIATĂ LA TURNU MĂGURELE

În data de 04.07.2018, Camera Deputaților a adoptat un proiect legislativ de modificare la legea 263/2010, la inițiativa și în urma întâlnirilor avute la Turnu Măgurele de Doamna Deputat Violeta Răduț, împreună cu Membrii Asociației de pensionari din Municipiul Turnu Măgurele și reprezentanții comisiei de muncă și protecție socială din camera deputaților, gazda acestor întâlniri fiind domnul primar Cuclea Dănuț.

În parlamentul României printre inițiatorii acestui proiect legislativ au mai fost președintele Camerei Deputaților, Liviu Nicolae Dragnea, și Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Modificarea la Legea nr.263/2010, în vederea eliminării unor inechități generate de aplicarea unor legi ulterioare ce vizau recalcularea drepturilor de pensie pentru persoanele care și-au desfășurat activitatea în grupe speciale de muncă. Astfel: – La art.56 alin.(1) lit.c) – pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale (aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unități de transport maritim și fluvial, foraj sonde de țiței şi gaze, etc) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani și raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani;

 

Reducerea stagiului complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani în locurile de muncă respective (anexa nr.4); – Articolul 1692 – toate pensiile recalculate potrivit art.1691 vor beneficia de recalcularea pensiilor utilizându-se stagiile de cotizare stabilite la data înscrierii/recalculării pensiei sau hotărârilor judecătorești; – De reducerea stagiului de cotizare la 25 de ani, beneficiază și persoanele înscrise la pensie după anul 2011.

 

 

This article has 4 comments

  1. Dumitrof Filip

    Nae nu fi „Nae” si dezinforma pensionari deoarece textul proiectului de initiativa legislativa PLX245 cu amendamentele facute in sedinta comisiei de munca din Camera Deputatilor din 02/07/2018 care sa materializat cu votul celor doua camere reunite in data de 04/07/2018 are urmatorul text:-Dupa art 169 indice 1 se introduce un nou articol, articolul 169 indice2 cu urmatorul cuprins:-„[1]pensionari sistemului public de pensii carora li sa aplicat prevederile art 169 indice 1, beneficiaza de recalcularea pensiei cu utilizarea, la determinarea punctajului mediu anual, a stagiilor complete de cotizare avute in vedere, potrivit legi sau a unor hotariri judecatoresti,la stabilirea/recalcularea pensiei aflata in plate sau,dupa caz cuvenita la data de 31 dec. 2015.”

    Ce nu este clar? va rog nu mai dezinformati pensionari ,nu-i mai necajiti ca destul ia-ti torturat cind le-ati fost director la uni din pensionari.Eu va fac propunerea sa le spuneti adevarul si nu dezinformari. De ce acest comportament ca problema a fost rezolvata de PSD si nu de partidul dumneavoastra. Daca nu a-ti facuto cel putin nu dezinformati si lasati oameni sa se bucure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *