INVESTIŢIE DE 125 MILIOANE DE DOLARI ÎN TELEORMAN

INVESTIŢIE DE 125 MILIOANE DE DOLARI ÎN TELEORMAN

Corporaţia japoneză JTEKT, care deţine Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenţi Alexandria), vrea să inves-tească 125 milioane de euro în unitatea din judeţul Teleorman, pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia, se arată într-un comunicat de presă al Minis-terului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), remis vineri Redacţiei.

Anunţul a fost făcut cu ocazia discuţiilor purtate în Japonia de o delegaţie din ţara noastră, condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu, în compania comunităţii de business niponă.

Paula Pîrvănescu a transmis comunităţii de afaceri din Japonia: „Româ-nia este pregătită să primească un nou nume important din industria mondială de componente auto. Industria auto reprezintă unul dintre motoarele exporturilor româneşti. Cei mai mari jucători din sectorul componentelor auto au zeci de fabrici în România, centre de producţie care susţin oraşe întregi prin comenzile pe care le primesc”.

JTEKT Corporation, parte a Grupului Toyota, a fost creată în ianuarie 2006 prin fuziunea a două companii: Koyo Seiko Co. şi Toyoda Machine Works.

Corporaţia, cu sediul în Osaka, produce şi comercializează, îndeosebi, sisteme de direcţie, componente de transmisie, rulmenţi, dispozitive electronice de comandă, şi diferite tipuri de maşini – unelte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *