ÎNCEPE BACALAUREAT 2017

Liceenii din clasele terminale intră în febra examenului de bacalaureat, săptămâna viitoare, când încep probele în cadrul primei sesiuni. Conform calendarului examenului de bacalaureat, în perioada 6-7 iunie va avea loc prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Probele orale vor continua în intervalul 8-9 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în zilele de 9, 12 și13 iunie se desfășoară proba de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală din cadrul primei sesiuni a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională are loc în perioada 14-16 iunie.

Dacă la probele orale, candidații prezenți vor primi calificative, greul pentru elevi începe odată cu probele scrise, pentru care elevii vor primi note. Acestea sunt planificate să înceapă în data de 26 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

În următoarea zi, elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă, iar în 28 iunie are loc proba obligatorie a profilului (Matematică – la profil real, sau Istorie – la profil uman).

Ultima probă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat se desfășoară în ziua de 30 iunie. Este vorba despre proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru profilul real și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie -pentru profilul uman).

Primele rezultate vor fi afișate în 5 iulie, zi în care, după aflarea notelor, candidații nemulțumiți pot depune contestații în intervalul orar 16:00-20:00. Acestea vor fi rezolvate între 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi aflate de candidați în data de 10 iulie.

Și în acest an, examenul de bacalaureat va fi monitorizat video. Cei care sunt prinși copiind, vor fi eliminați din examen. În acest caz, probele promovate anterior nu vor fi recunoscute, iar candidatul va putea susține din nou bacalaureatul, abia după alte două sesiuni.

Candidații din promoțiile anterioare care au susținut examenul de bacalaureat de cel puțin două ori și nu au fost declarați admiși, pot fi iar examinați doar după ce achită o anumită taxă.

Conform legii, elevii înscriși la învățământul liceal de stat pot susține doar de două ori examenul de absolvire a studiilor, fără taxă.

This article has 1 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *