ÎNCĂ UN AN MASĂ CALDĂ PENTRU COPII ȘCOLII GIMNAZIALE LUNCA

ÎNCĂ UN AN MASĂ CALDĂ PENTRU COPII ȘCOLII GIMNAZIALE LUNCA

Aproximativ 280 de copii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Lunca vor primi, și în acest an, pachetul alimentar prevăzut în Programul pilot “Masă caldă în școli”, sumele necesare implementării fiind prinse buget, a precizat Marin Buzală, primarul de la Lunca.

Pentru restul de an calendaristic rămas, valoarea limită a pachetului alimentar sau a mesei calde este de şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar, iar suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora.

“Școala rămâne în program, noi avem deja prinși în buget banii pentru acest an calendaristic, pentru anul viitor urmând să alocăm sumele necesare. Copiii au primit, anul trecut, pachet cu hrană rece – sandviș, pentru că este mai dificil să amenajăm spațiul necesar depozitării meselor calde. Tot pachet cu hrană rece vor primi și în acest an, iar valoarea pachetului este de 7 lei/zi pentru fiecare copil”, a precizat primarul Marin Buzală.

Potrivit autorităților, Programul Masa caldă în școli a scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3% și urmează a fi implementat pentru al treilea an consecutiv, tot în regim pilot, în doar 50 de școli și tot prin Ordonanța de Urgență. Școala Gimnazială Lunca, din Teleorman, rămâne, și în acest an, pe lista unităților de învățământ care beneficiază de program.

În proiectul de OUG lansat recent în dezbatere publică de Executiv, se arată însă că masa caldă urmează să fie “în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată” și că această sumă cuprinde “preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz”. Suma prevăzută este cu 3 lei mai mare decât anul trecut, când valoarea era de 7 lei pentru fiecare copil.

This article has 2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *