GAZE NATURALE ÎN COMUNA ISLAZ, VIITORUL SUNĂ BINE

GAZE NATURALE ÎN COMUNA ISLAZ, VIITORUL SUNĂ BINE

La jumătatea lunii trecute, primăria comunei Islaz a primit avizul de principiu de la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” privind racordarea la conducta ce trece la doar câțiva pași de marginea localității. În total, peste 1500 de locuințe din Islaz și satul Moldoveni ar putea beneficia de această facilitate.

Însă, până la finalizarea proiectului este drum lung. Primarul Ionel Geară a declarat că “Inființarea rețelei de distribuție de gaze natural, în comuna Islaz” se află în etapa de elaborare a studiului de fezabilitate. Până atunci, cetățenii din localitate pot depune la sediul primăriei sau pe adresa de email a instituției o declarație, în sensul că sunt de acord cu branșarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Pentru ca lucrarea să nu rămână la stadiul de proiect, trebuie identificată sursa de finanțare. Pe fonduri europene nerambursabile nu se poate. În consecință, după cum a precizat primarul Geară, variantele ar fi un ajutor guvernamental sau un împrumut pe care unitatea administrativ teritorială l-ar putea obține pentru demararea și finalizarea lucrărilor. Însă, edilul șef nu exclude și varianta unui parteneriat public-privat.

This article has 1 comments

  1. Marius

    La cat de multe gunoaie sunt in jurul Islazului nu prea se vede gazul la departare. Primarul Islazului daca ar fi asfaltat pe fiecare an 1 km de drum in Islaz pe strazile laturalnice, acum ar fi avut cel putin 8 km de asfalt in comuna. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *