Dosar penal pentru un tânăr, polițiștii spun că nu a respectat măsura carantinării la domiciliu

Dosar penal pentru un tânăr, polițiștii spun că nu a respectat măsura carantinării la domiciliu

Un tânăr de 18 ani, din localitatea Furculești, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Nanov spun că acesta nu a respectat măsura carantinării la domiciliu.

Conform IPJ Teleorman, peste 250 de persoane au fost legitimate, 59 de obiective și aproximativ 180 de autovehicule au fost verificate, în cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore la nivelul județului, acțiuni de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 19 februarie a.c., peste 80 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare. În cadrul celor 12 acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. Astfel, au fost verificate 59 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 250 de persoane și verificate aproximativ 180 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 6.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *