DEZASTRU ȘI BĂTAIE DE JOC ÎN SĂNĂTATE

DEZASTRU ȘI BĂTAIE DE JOC ÎN SĂNĂTATE

Locurile din terapia intensivă (ATI) pentru pacienții COVID-19 aproape s-au epuizat. Este bulversare totală, nebunie totală în privinţa paturilor libere de la terapie intensivă pentru Covid-19. Pacienţi, rude şi medici se plâng că nu mai găsesc locuri, iar bolnavii mor cu zile. România a ajuns la stadiul în care rudele și cunoștințele pacienţilor bolnavi de COVID-19 fac apeluri disperate către spitale, inclusiv pe reţelele de socializare, pentru găsirea unui loc ”salvator” la terapie intensivă. Dacă găsesc, în cele din urmă, asta înseamnă că cineva a murit și a eliberat astfel un loc.

În România guvernată haotic de PNL, pacienții, cunoștințele sau rudele acestora au ajuns să caute pe facebook locuri în ATI pentru a se trata de Covid. În aceeași Românie în care Guvernul PNL minte cu nerușinare că acționează extrem de eficient și crește săptămânal numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID. Realitatea din spitale este, din păcate, alta decât cea coafată de actualii guvernanți la ore de maximă audiență, doar pentru a mai atrage ceva susținere electorală. Manipulările de acest gen încep să semene cu crime împotriva propriului popor! Ghinionul de a fi guvernată România de incompetenții PNL în timpul acestei epidemii de COVID omoară zilnic tot mai mulți oameni.

Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila (UDMR), a declarat că de o lună și jumătate nu a mai fost convocată Comisia pentru managementul epidemiologic al COVID-19. Este vorba despre comisia de specialiști, constituită prin ordin al ministrului Sănătății. Senatorul UDMR a precizat că specialiștii din această comisie spun de luni de zile că trebuie să creștem capacitatea de testare și capacitatea de a face anchete epidemiologice.

La fiecare decizie aberantă pe care o ia, la fiecare declarație publică, premierul Ludovic Orban invocă recomandarea ”specialiștilor” drept justificare pentru măsurile sau acțiunile domniei sale, fără a lămuri însă cine sunt acești specialiști la recomandarea cărora se iau deciziile. Dacă afirmațiile senatorului UDMR sunt veridice, și, într-adevăr, adevărații specialiști desemnați în această comisie nu au mai fost consultați de mai bine o lună în privința măsurilor necesare, atunci Orban trebuie să explice public cine sunt cei care au stabilit modul de acțiune în această perioadă, exact când numărul de îmbolnăviri a explodat. Probabil că și grupul de ”specialiști” invocat repetat de premier este alcătuit din același tip de ”specialiști” ca și în cazul așa-zisului grup de comunicare strategică, care s-a dovedit până la urmă a fi coordonat de un individ fără studii.

Fotografiile arată dimensiunea tragediei în urma căreia zece pacienţi şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte persoane au fost grav rănite.

Deocamdată, nu se cunoaşte cauza incendiului, însă este posibil ca un scurtcircuit să fi declanşat flăcările. Totodată, pare aproape evident că în salonul de Terapie Intensivă, aflat la etajul doi al spitalului, a avut loc şi o explozie. Apoi, flăcările s-au extins în salonul vecin, parte din aceeaşi secţie.

Fără îndoială, flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă.

În secţia ATI erau internaţi 16 pacienţi infectaţi cu Covid-19, din care opt în salonul în care a izbucnit incendiul. Toţi cei opt au murit, la fel ca doi pacienţi din salonul vecin.

Medicului i-a luat foc combinezonul!

Medicul de gardă Cătălin Denciu a încercat să salveze bolnavii din mijlocul flăcărilor şi, se pare, combinezonul său a luat foc. El este acum în stare gravă, având arsuri pe 40% din corp, şi va fi transferat la Bucureşti cu un avion militar. 

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți, putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului, Lucian Micu.

Aflat la Piatra Neamţ, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că medicul este conştient. 

Anchetă pentru ucidere din culpă

Parchetul General a anunţat că a declanşat o anchetă, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Potrivit g4media.ro, cei doi procurori care instrumentează dosarul sunt Eduard Mihai Ilie, care a intstrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv, şi Marius Iacob, care a lucrat în ancheta privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi care s-a dus la Piatra Neamţ sâmbătă seară.

Opt manageri într-un an!

Presa din Bucureşti mai scrie că, în intervalul octombrie 2019 – octombrie 2020, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a avut opt manageri.

Potrivit libertatea.ro, actualul șef al spitalului, Lucian Micu, fost primar de Roman și traseist politic, n-a putut candida la alegerile locale din partea PSD, din cauza unei interdicții ANI, dar a fost numit director de spital.

Managerii care au controlat spitalul în ultimul an au fost: până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu; 19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu; 17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu; 3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae; 9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci; 17 mai – 20 mai – Marius Ghineț; 21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea; Din 28 octombrie – Lucian Micu.

dezastru din Guvernarea PNL în doi ani de zile – pe 6 Decembrie votăm schimbarea în bine pentru ROMÂNIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *