COMBINATUL CHIMIC DE LA TURNU MĂGURELE REPORNIT PRODUCE UREE

COMBINATUL CHIMIC DE LA TURNU MĂGURELE REPORNIT PRODUCE UREE

Combinatul chimic de la Turnu Măgurele a fost repornit. Informațiile, pe surse, sunt că în prezența mai multor oameni de afaceri din domeniul producătorilor de îngrășăminte, la Turnu Măgurele s-a redeschide unul dintre cele mai importante obiective economice din zonă. Asta după ce, încă din anul 2015, la Donau Chem, societate controlată de magnatul Ioan Nicolae, încetase activitatea, iar în 2017 intrase deja în insolvență.

Repornirea combinatului chimic de la Turnu Măgurele ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru viața economică și socială a orașului.

Muncitorii de la Donau Chem Turnu Măgurele şi-au reluat activitatea, cu toate că administraţia anunţase că va recurge la disponibilizări, pe fondul pandemiei COVID 19.

Gabriel Dimancea, liderul Sindicatului Turnu Chim, a declarat luni, pentru corespondentul nostru, că semnarea acordurilor dintre sindicalişti şi ministerele Econimiei şi Agriculturii de anul trecut a avut ca efect iniţierea procedurii de reluare a activităţii, fiind repornită instalaţia de amoniac, care este socotită “inima” combinatului chimic. De asemenea, cei aproape 600 de angajaţi care urmau să fie disponibilizaţi la începutul acestei luni îşi pot păstra locurile de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *