ATENT, CREATIV, CRITIC, COMPETENT, ACTIV, ÎN TURNU MĂGURELE!

ATENT, CREATIV, CRITIC, COMPETENT, ACTIV, ÎN TURNU MĂGURELE!

„Tabăra pentru Tineri în Teleorman: A.C.C.C.A. – Fii Atent, Creativ, Critic, Competent, Activ!”

Vineri, 18 octombrie 2019, avut loc la Turnu Măgurele conferința finală a proiectului „Tabăra pentru Tineri în Teleorman: A.C.C.C.A. – Fii Atent, Creativ, Critic, Competent, Activ!”, proiect derulat în perioada august – octombrie 2019 de Asociaţia „Parteneri pentru o Comunitate Europeană”  APCE Teleorman în parteneriatcuAsociația „Sprijinul copiilor cu CES” Alexandria, Asociația de economie socială a tinerilor, 2013, Alexandria, Teleorman, Primăria Oraș Zimnicea – Centrul de Recuperare și Consiliere Psihologică Pentru Copii cu Dizabilități „Dr. Ioan Păunescu”, Asociația CIVITAS 2005 Turnu Măgurele. Finanţarea proiectului a fost realizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, proiectul fiind declarat câștigător la concursul de proiecte de tineret, ediția 2019.

Proiectul propus „Tabăra pentru Tineri în Teleorman: A.C.C.C.A. – Fii Atent, Creativ, Critic, Competent, Activ!” așa cum a fost gândit anul acesta la o primă ediție, a avut ca scop identificarea şi promovarea unui set de valori sociale sprijinind procesul de dezvoltare personală în domeniul dezvoltării gândirii creative, gândirii critice, abilităților de public speaking, soft skills și antreprenoriat, asigurând incluziunea socială a copiilor și tinerilor din grupul țintă.

Astfel, în strânsă relație cu obiectivul general al proiectului, anume creşterea capacităţii de abordare inovatoare a fenomenului de integrare socială a copiilor şi tinerilor, cei 100 de tineri și 10 adulți însoțitori din județele Teleorman, Olt și Giurgiu aparţinând grupurilor dezavantajate și/sau aflate în situaţii de risc, au fost împreună, la Zimnicea, la Pensiunea Iasomia și Centrul de Agrement Dunărica Zimnicea. Tinerii și adulții însoțitori au fost proveniți din peste 20 localități rural și 4 localități urban din Teleorman, Olt și Giurgiu și cele 2 unități școlare CȘEI din Teleorman.

Cei peste 25 de formatori și 10 lucrători de tineret, pe parcursul celor 2 week-end-uri din septembrie, 20, 21 și 22, respectiv 27, 28 și 29 septembrie 2019, au realizat activități de învățare în context non-formal, utilizând o gamă variată de metode, tehnici, instrumente de lucru, abordări ale problematicilor propuse de cele 5 module de formare/informare dezvoltate prin activitatea principală a proiectului, Tabăra pentru Tineri în Teleorman. De aceea, având ca bază de plecare dezvoltarea gândirii creative, gândirii critice, abilitățile de public speaking, soft skills și antreprenoriat, credem și ne dorim ca rezultatul principal al proiectului să fi fost atins și că am reușit totodată să conducem tinerii participanți spre situații care să le solicite exersarea abilităților de gândire, comunicare, învățare, implicare și integrare socială.

Obiectivele propuse prin proiect – apelul la emoţii, împărtăşirea experienţei, abilitatea de a comunica clar şi concis, consolidarea relaţiilor interumane, recunoaşterea meritelor în cadrul echipei, proiectarea în viitor a experienţei – au oferit participanţilor un bun prilej de a se cunoaşte şi de a învăţa valorificându-și potenţialul propriu.

Se dovedește încă o dată că educația nonformală are un rol deosebit în formarea și devoltarea tinerilor, cu atât mai mult cu cât aceștia simt că propriile idei și opinii sunt importante, că ei înșiși sunt importanți prin ceea ce fac, că sunt încurajați și ascultați.

Administrator Asociaţie APCE Teleorman,                                                                                 

Prof. Mădălina Cristina RUSU                                                     Coordonator proiect,

  Prof. Alina Daniela CEPAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *