ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE PRIN LEGE

ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE PRIN LEGE

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat la sfârșitul acestei săptămâni, pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18320 lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere.

Printre neregulile constatate, amintim cazul unui bărbat în vârstă de 43 ani din com.Peretu jud.Teleorman care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN6, la Km 100 deși  se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de:’’ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În noaptea de 26/27.01.2019, polițiștii din Alexandria au oprit pentru control pe DJ 504, pe raza satului Orbeasca de Sus un autoturism  condus de un bărbat din București care prezenta  halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” , urmând a se propune soluție prin Parchet.

În noaptea de  26/27.01.2019, polițiștii din Turnu Măgurele  au depistat în flagrant un bărbat  în vârstă de 45 ani din  Turnu Măgurele în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului, din localitate, deși se afla sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a refuzat să fie  testat cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

Polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Suhaia, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN51A.

Conducătorul auto a fost identificat  în persoana unui bărbat în vârstă de 56 ani din com. Suhaia și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

*****

La data de 27.01.2019,  polițiștii din Videle au depistat un bărbat în vârstă de 25 ani din localitatea Tătărăștii de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe raza comTătărăștiii  de  Jos, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare  de 0,99 MG/L alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de:’’ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului’’, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *