ALCOOLUL ȘI VOLANUL NU FAC FAPTE BUNE ÎMPREUNĂ

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acționat pe linia prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.050 lei, totodată au fost reținute și 10 permise de conducere.

Polițiștii rutieri din Turnu Măgurele, fiind în desfășurarea atribuțiilor de serviciu au depistat un bărbat în vârsta de 33 ani din Turnu Măgurele în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Mihai Bravu din localitate cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.02 mg/L alcool pur în aerul expirat , motiv pentru care a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Polițiștii din Turnu Măgurele au fost sesizați telefonic de către un bărbat din comuna Islaz cu privire la producerea unui accident rutier cu victime pe raza comunei Islaz, județul Teleorman. Aceșltia austabilit că un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Islaz, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Islaz, pe D.J. 642 dinspre satul Moldoveni către fluviul Dunărea, a lovit cu partea frontală a autoturismului un bărbat în vârstă de 51 ani din comuna Islaz, județul Teleorman care în calitate de biciclist a efectuat manevra de schimbare a direcției de mers către stânga fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul etilotest a biciclistului rezultatul a indicat o concentrație de 0.36% mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *