ALARMĂ PAPUCI FLIP-FLOPS, MEDICII NE AVERTIZEAZĂ SĂ RENUNȚĂM LA EI!

ALARMĂ PAPUCI FLIP-FLOPS, MEDICII NE AVERTIZEAZĂ SĂ RENUNȚĂM LA EI!

 

Vara se apropie, iar papucii flip-flops sau cu deget sunt un simbol pentru cei care doresc să fie în tendinţă. Cine nu îi încalţă este privit oarecum în mod suspicios. Dar sunt nenumărate motive, care au declanşat o alarmă în rândul iubitorilor acestor papuci, conform Asociaţiei Podologilor Americani, care ne avertizează să renunţăm la acest tip de încălţăminte.

În rândurile următoare avem câteva motive întemeiate pentru a ne convinge să renunţăm la papuceii cu deget.

  • Risc de infecţii. Bătături, picior plat, etc: străzile nu sunt un mediu plin de igienă, aceşti papuci lăsând o porţiune de picior în contact cu exteriorul. Sunt cazuri de infecţii cu stafilococ în care a fost necesară amputarea tălpii.
  • Pas mai scurt. Cei care merg cu acest tip de papuci, sunt predispuşi a face paşi mai scurţi, cu impuls de frână mai scurt.
  • Călcâie suprasolicitate. La fiecare pas, călcâiul este solicitat, impactul repetat poate provoca dureri accentuate. Cu cât îi folosim mai mult, cu atât va fi mai gravă această problemă.
  • Bătături. Pielea se poate irita în porţiunea ce are contact cu materialul papucilor.
  • Degete strâmbe. Degetele de la picioare sunt constrânse să se cocoșeze pentru a nu pierde papucul. Cu timpul, ele se deformează, ajungându-se să se strâmbe.
  • Ca şi pentru alte articole de încălţăminte plate şi fără niciun toc, problema este dată de aşezarea piciorului care nu se face corect. Se schimbă distribuţia greutăţii, având consecinţe asupra posturii şi în acelaşi mod pentru circulaţia sângelui.
  • Tipuri de materiale. Majoritatea papucilor flip-flops sunt fabricaţi din cauciuc care poate declanşa alergii. În câteva cazuri aceştia conţin BPA- bisfenola, compus chimic care ar fi cauza unor tipuri de tumori. Pentru persoanele care nu reuşesc să renunţe la flip-flops, este recomandat să opteze pentru cei fabricaţi din alte materiale, precum pielea sau bumbacul.

Ar trebui să fim în pas cu moda, dar fără să uităm de comfortabilitatea şi sănătatea noastră!

 

Simona Șerb

 

This article has 1 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *