15 OCTOMBRIE ÎNCEPE PRODUCȚIA LA COMBINATUL CHIMIC DIN TURNU MĂGURELE

15 OCTOMBRIE ÎNCEPE PRODUCȚIA LA COMBINATUL CHIMIC DIN TURNU MĂGURELE

Cinci din cele şase combinate ale lui Niculae vor fi în funcţiune la 1 decembrie 2019. Două merg deja în plin, cu gaz importat direct de la ruşi

Viromet Victoria a fost pornit la începutul lunii iulie. Combinatul chimic de la Slobozia a fost repornit pe 27 iulie, iar din 5 septembrie merge la turaţie maximă. Din 15 octombrie, începe producţia şi la combinatul de la Turnu Măgurele, urmând ca într-o lună, maximum două să devină perfect funcţional şi combinatul de la Piatra Neamţ, iar la data de 1 decembrie să se redeschidă combinatul de la Bacău, a declarat pentru ECONOMICA.NET, omunl de afaceri Ioan Niculae. Al șaselea combinat este  preconizat să fie deschis la jumătatea anului viitor (Făgăraș).

Omul de afaceri Ioan Niculae, chiar dacă are multe din liniile de business încă în insolvență (Interagro SA, firma mamă se află în proces de reorganizare, Planul de salvare fiind aprobat cu peste 82 la sută din Adunarea creditorilor la sfârșitul anului trecut şi validat de judecătorul sindic) nu a renunțat la afaceri. Din contră, chiar dacă orice analist economic consideră agricultura ca fiind core business-ul afacerilor lui Niculae, producția de îngrășăminte chimice este si a fost  totdeauna afacerea principală a grupului Interagro, cea care a adus de departe cei mai mulţi bani omului de afaceri. De aceea, aceasta pare a fi şi linia de business pe care Ioan Niculae o repornește în forță. Omul de afaceri păstrrează si chiar creşte şi activitatea din agricultură, din spusele unor reprezentanți ai firmei ajungând la aproape  50,000 ha teren arabil la sfârșitul lui 2019,  lucrat direct de către grupul Interagro, dar prin diferite societăți aparținând de grup.

This article has 1 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *