15 AUGUST ZI LIBERĂ

La mijlocul lunii August, românii ar putea beneficia de o mini-vacanță de patru zile, așa cum s-a întâmplat cu ocazia Zilei Copilului și a Rusaliilor.

La 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, conform Codului Muncii, toți salariații ar trebui să stea acasă, dat fiind că aceasta este zi liberă de la stat. Însă, cum sărbătoarea va pica marți, românii ar trebui să primească liber și luni, pentru a lega liberul legal de weekend.

Potrivit Codului Muncii, Adormirea Maicii Domnului este următoarea zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, trebuie să primească liber de la serviciu, informează avocatnet.ro.

Din acest motiv, este posibil ca Guvernul să decidă, la fel cum s-a întâmplat cu ocazia Zilei Copilului și a Rusaliilor, acordarea unei zile libere în data de 14 august 2017, care va fi într-o zi de luni. Practic, în acest fel s-ar lega weekendul de liberul legal și salariații s-ar bucura de o mini-vacanță de patru zile.

De asemenea, angajatorii din domeniul privat ar putea lua, la nivel individual, o decizie asemănătoare. Astfel, chiar și salariații de la firmele private ar putea beneficia de o mini-vacanță cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *